IPL

PIGMENTERINGAR

 • TID

  30 min

 • ANTAL

  Kur om 2-5 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum.

  Därefter 1 gång per år eller vartannat år.

 • RISKER

  Riskerna är mycket begränsade.

  Lätt rodnad/svullnad

  Övergående klåda

 • INDIKATION

  Hudförbättrande

  Pigmenteringar

  Solskador

Vår hud åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. IPL-behandlingar av solskadad hud (vitalisering av huden eller Skin rejuvenation) hjälper dig att behålla ett yngre och fräschare utseende.

IPL-behandlingar av solskadad hud får huden att se jämnare ut genom att ta bort åldersfläckar, ojämn pigmentering och diffus rodnad. Hudvävnaden förbättras och många kvinnor uppger att det blir lättare att använda smink.

 

Ansiktsbehandlingar är mest populärt, men alla delar av kroppen kan behandlas.

För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att de använda våglängderna absorberas av hemaglobin i de fina blodkärlen och melaninet i åldersfläckarna. När celler som innehåller mycket melanin eller hemaglobin är behandlade, värms de upp och förstörs inom några tusendels sekunder.

Efter behandlingen kan du känna dig lätt brännskadad som man gör efter en dag i för mycket solljus. Skydda dig från sol i 30 dagar och använd alltid SPF 30 – 50. 

 

Någon vecka efter behandlingen börjar pigment att vandra uppåt i huden, och du kan se lite ”smutsig” ut. Efter 2-3 veckor har huden exfolierat och ser bättre ut.

Redan efter två behandlingar med 4-6 veckors mellanrum, ser du en jämnare hudton och även hudtexturen är mjukare.

Frågor & Svar

Gör behandlingen ont?

Behandlingen kan upplevas lite smärtsamt då varje blixt känns som en gummisnärt på huden. Smärtan är dock lika kortvarig.

Efter behandlingen känns det som en lättare brännskada som man får efter en dag med för mycket solande. Även den känslan försvinner fort ( 1 - 2 timmar).

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen bör föregås av en konsultation.

Rengör huden noggrant ca en timme innan behandling.

Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-krämer) före och under behandlingsperioden.

EFTER BEHANDLING

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden.

Smörj huden med återfuktande hudkräm, gärna rekommenderade produkter från Neostrata eller ZO Skin.

Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte

finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.

CERTIFIERAD - DIN TRYGGHET

 

Certifierad för estetisk injicering är förbehållen legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (dvs enbart läkare, tandläkare och sjuksköterskor). Syftet är att Du ska känna dig helt trygg med att den certifierade behandlaren besitter rätt kompetens att behandlingen därmed håller håller hög kvalitet för din säkerhet.

 
ETISKT KONTRAKT
 

Med hjälp av ett etiskt kontrakt har den certifierade undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska punkter, däribland att fortlöpande delta i utbildningar inom området, upprätthålla kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbeta med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

Läs mer

 
Karlstad Hudklinik

Järnvägsgatan 10, plan 2

652 25 Karlstad

Sverige

+46 (0)54 - 671 57 20

info@karlstadhudklinik.se 

 

BETALSÄTT 

Betalkort

Swish

Delbetalning via Svea Ekonomi

Ingen kontanthantering

 • Facebook
 • Instagram