Behandling av pigmenteringar

 

Vår hud åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. IPL-behandlingar av solskadad hud (vitalisering av huden eller Skin rejuvenation) hjälper dig att behålla ett yngre och fräschare utseende.

 

Hur fungerar en IPL-behandling?

IPL-behandlingar av solskadad hud får huden att se jämnare ut genom att ta bort åldersfläckar, ojämn pigmentering och diffus rodnad. Hudvävnaden förbättras och många kvinnor uppger att det blir lättare att använda smink. Ansiktsbehandlingar är mest populärt, men alla delar av kroppen kan behandlas.

För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att de använda våglängderna absorberas av hemaglobin i de fina blodkärlen och melaninet i åldersfläckarna. När celler som innehåller mycket me- lanin eller hemaglobin är behandlade, värms de upp och förstörs inom några tusendels sekunder.

 

Kan jag behandlas?

Behandlingarna är mest effektiva på patienter med ljus hud utan solbränna. Om din hud är mindre solbränd är kontrasten mellan åldersfläckar/blodkärl och färgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare. 

 

Gör det ont?

Ingen bedövning krävs och många patienter beskriver behandlingen som praktiskt taget smärtfri, som en snärt från en gummisnodd följt av en värmekänsla liknande den du får efter en solig sommardag på stranden.

 

Måste jag vidta speciella åtgärder före och efter behandling?
Det ljus som används är ett helt säkert och synligt ljus. Det är dock viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-krämer) före och under behandlingsperioden. Annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Generellt är ingen speciell vård nödvändig efter behandlingen, men personer med känslig hud kan lägga på en kall kompress på det behandlade området direkt efter behandlingen eller använda en salva föreskriven av läkare. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte

finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.

Vad kan jag förvänta mig?

Du kanske tycker att huden ser lite “smutsig” ut i ett par dagar efter behandlingen. Sedan märker du att huden ser slätare och fräschare ut.

 

Behandlingstid

20 minuter

 

Antal behandlingar

Oftast behövs en behandlingskur på 2 -4 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd.

Resultat ser man dock redan efter första behandlingstillfället.

Behandlingskuren kan göras med 1 månads mellanrum.

Du kan därefter göra en årlig behandling för att bibehålla hudföryngringen.

 

Risker                        

-

 

Pris

Se prislista

Konsultation

Vi vill att du bokar en gratis konsultation där vi berättar om behandlingen och du får möjlighet att ställa frågor innan du bokar in själva behandlingen.

Du behöver inte komma till kliniken för konsultation. Du kan istället boka in en telefonkonsultation.

Om Behandlingen

  • Facebook
  • Instagram