Vad är kemisk peeling?

July 18, 2016

En kemisk peeling är inte namnet på en behandling, utan ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Med hjälp av olika syror som appliceras på huden, exempelvis TCA och AHA, får huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller.

 

Ju äldre man blir, desto långsammare förnyas hudcellerna. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är en förbättring samt ”föryngring” av huden. En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst, händer samt armar och ben.

 

Vad kan kemisk peeling åstadkomma?
 

En AHA-syra är en lite svagare fruktsyra medan ex. TCA-syran är starkare. Efter en behandling blir huden blir lenare och dess porer drar ihop sig. Även vissa mindre och ytliga rynkor liksom pigmentförändringar kan försvinna i och med behandlingen. Slutresultatet blir att huden får ett fräschare, slätare och yngre utseende.

 

Du kan förbättra:

 • Acne och acneärr

 • Åldersfläckar och solfläckar

 • Fina linjer och rynkor

 • Fräknar

 • Ojämn hudpigmentering

 • Grov hud och fjällande hud

 • Ärr

 • Solskadad hud

 

Alfahydroxyacid (AHA)

Subtila förbättringar i början, men den friska lystern kommer att öka med fler behandlingar

Om du har ojämnt pigment, torrhet, acne eller fina rynkor, kan AHA-peeling vara det rätta valet. Denna typ av peel avlägsnar bara det yttre lagret av huden (epidermis) i en mild peeling och resulterar i en friskare lyster. Ett urval av de syror som finns att tillgå hos oss är alfahydroxisyror såsom glykolsyra och glukonlaktonsyra. Du kan upprepa dessa behandlingar så tätt som en gång per vecka i upp till sex veckor för att uppnå önskat resultat. Vanligen brukar vi rekommendera 2-4 veckors cykel.

Mild kemisk peel kan göras även sommartid om man är försiktig med direkt solljus på den behandlade huden. 

 

 

Please reload

Senast inlägg

Temakväll november

November 6, 2019

1/3
Please reload

Tidigare inlägg

November 6, 2019

August 29, 2019

January 18, 2019

April 20, 2018

February 26, 2018

Please reload

Please reload

Arkiv
Följ oss
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
 • Facebook
 • Instagram