KEMISK PEELING

November 16, 2016

 

 

 

 

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en mängd olika behandlingar där aktiva ämnen av olika slag penslas på huden i syfte att förbättra och förstärka den. 
En kemisk peel kan man göra på ansikte, hals, nacke, bröstet, händer och även på armar och ben. (På all hud egentligen :)
Lösningarna som används kan vara alltifrån starkare TCA-peelingar till svagare fruktsyror (AHA). Här på KHK använder vi  fruktsyror, PHA och AHA-syror från Filorga och Neostrata.

 

Varför är det bra att göra kemsik peel?

Varje dag bildas det tusentals nya fräscha hudceller i vår hud. De nya bildas långt ner i hudlagret och trycker sedan de äldre cellerna framför sig upp mot hudytan. De gamla hudcellerna torkar alltmer på vägen och avstöts så småningom. De fjällar av likt små micro-cornflakes när vi tar av oss käderna eller torkar av oss på en handduk. I samband med hudens åldrande så blir denna process allt långsammare. Det yttre hudlagret blir då tjockare, ibland läderartad med bruna fläckar, grova porer och fina linjer som tecken på att åldrande uppträder. För att hjälpa huden att bilda fräsha nya hudceller lite oftare kan man alltså göra en kemisk peeling. 
Vid en kemisk peeling använder man olika lösningar som appliceras på huden. Detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler. Huden blir föryngrad, den får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.

 

Varför hjälper kemisk peeling mot acne?

Acne beror på en överproduktion av talg, och talgen ligger ofta instängd i talgkörteln på grund av en liten propp av keratin som stänger till öppningen. Peelingen löser upp den proppen och instängt talg på djupet kan tömmas ut istället för att omvandlas till finnar och utslag.


Hur ser jag ut efter en kemisk peeling, när kan jag gå till arbetet?

Efter de flesta behandlingar med kemisk peeling som vi utför här på Karlstadhudklinik kan du gå direkt tillbaka till arbetet med endast en lätt hudrodnad som går att pudra över. Undantag är de allra starkaste peelerna där man kan vara mer röd första dagen och där man dag 3-7 kan ha en fjällning i huden som gör att man behöver smörja in sig och sminka över. 
 

Hur Många behandlingar behöver man göra?
Optimalt är att göra en kur 3-5 behandlingar med en 2-4 veckors mellanrum och att under tiden och därefter fortsätta "behandlingen" hemma med rekommenderade produkter. Uppföljande behandling på kliniken kan sedan ske utifrån hur huden responderar. Man kan upprepa behandlingen.

 

 

Pris? 

En behandling kostar hos oss 650:-, Exuviance guldmask ingår alltid, värde 150:-

 

 

 

 

Please reload

Senast inlägg

Temakväll november

November 6, 2019

1/3
Please reload

Tidigare inlägg

November 6, 2019

August 29, 2019

January 18, 2019

April 20, 2018

February 26, 2018

Please reload

Please reload

Arkiv
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook
  • Instagram