Vi välkomnar en ny utredning och en lag!

October 23, 2017

 

I dag finns ingen lagstiftning som reglerar vem som får utföra avancerade skönhetsbehandlingar i Sverige. Det är sannolikt det enda landet i Europa som saknar en lag för området. 

 

– Det är skrämmande att i princip vem som helst i dagsläget kan göra stora medicinska ingrepp på en annan människa och sen stå helt utan ansvar om det går fel. Vi behöver en gång för alla se över hur vi kan säkra att det ska finnas trygghet för de som gjort ett ingrepp som gått fel så att inte den enskilda personen far illa, säger socialministern Annika Strandhäll.

 

Socialstyrelsen får nu i uppdrag att utreda om estetiska behandlingar som kräver medicinsk kompetens, och som kan innebära betydande hälsorisker, ska omfattas av samma skydd för den enskilde som gäller enligt hälso- och sjukvårdslagstiftningen. 

 

Därefter ska myndigheten utreda om vissa av dessa behandlingar bara ska få utföras av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal. I dag kan i princip vem som helst utföra dessa ingrepp.

Myndigheten ska även utreda i vilken utsträckning skador har uppstått. Det man vet är att unga kvinnor är överrepresenterade. 

 

Uppdraget ska redovisas till socialdepartementet senast den 30 september 2018.

 

 

På Karlstad Hudklinik träffar du,  av socialstyrelsen legitimerade, sjuksköterskor med professionella utbildningar av ledande aktörer (Restylane & Juvederm) på marknaden. Vi använder endast FDA-godkända produkter för injektionsbehandling. Vi är en klinik med hög kompetens och etiskt ansvarstagande för naturliga resultat och ev. komplikationer.

Please reload

Senast inlägg

Temakväll november

November 6, 2019

1/3
Please reload

Tidigare inlägg

November 6, 2019

August 29, 2019

January 18, 2019

April 20, 2018

February 26, 2018

Please reload

Please reload

Arkiv
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook
  • Instagram