Källa: Youtube/VeinCare kliniken

YTLIGA BLODKÄRL BEN

 

Under huden finns ett mycket stort antal tunna blodkärl. Vissa av dessa syns igenom hudytan och kallas då ofta för ytliga blodkärl. Ytliga blodkärl kan synas som ett enskilt rödblått kärl eller bilda ett ådernät av kärlgrenar.

Ådernät och brustna blodkärl förekommer på benen, i ansiktet och på övriga kroppen. Vanligast är de på kinderna, näsan, låren, vaderna och anklarna.

 

Ådernät och brustna blodkärl är till skillnad från åderbråck mycket små kärl/vener i storleken 0,1-2 mm. De är helt ofarliga och ger normalt sett endast kosmetiska besvär. Dessa kan dock vara nog så störande vilket är skälet att väldigt många väljer att ta bort dem.

 

Injektionsbehandling

 

En behandlingsform är injektioner med ett ämne som heter aethoxysklerol. Det skadar blodkärlens inre väggar, så att kärlen klibbar ihop och skrumpnar. Blodet måste söka sig andra vägar, det blåa ådernätet bleknar och delvis eller helt försvinner.

 

Aethoxysclerol är ofarligt och har använts världen över i många år. Efteråt kan man gå tillbaka till arbetet direkt och behandlingen upplevs oftast inte som särskilt smärtsam. 

 

Beroende på hur mycket synliga blodkärl och ytliga blodkärl man har, kan behandlingen behöva upprepas två till fyra gånger, med sex veckors mellanrum. Behandlingen botar inte benägenheten att få nya ytliga kärl utan suddar ut eller bleker bara de oönskade kärlen.

 

Viridex/Veinwave

 

Vid tunna spindelkärl använder vi en maskin som kallas Veinwave. Läs mer om denna här

 

Innan behandling måste alltid konsultation göras för att kunna ta ställning till kärlens status och anatomiska förutsättningar för både Veinwave och aethoxysklerol. Ibland behöver man behandla med en kombination av båda.

Källa: Youtube/Klinikutrustning

OM BEHANDLINGEN

 

Behandlingstid

45-60 minuter

 

Antal behandlingar

2-4 st

 

Risker

Övergående svullnad, rodnad, klåda, blåmärken.  

 

Pris                            

Se Prislista

 

Konsultation 

Hos oss får du alltid gratis konsultation där vi berättar om behandlingen och du får möjlighet att ställa frågor.

 

BESÖKSADRESS
 
Järnvägsgatan 10, plan 2
 
Postadress:
Karlstad Hudklinik
Järnvägsgatan 14
652 25 Karlstad
 
info@karlstadhudklinik.se 
 
054- 671 57 20
 
 

 

 

 

  • Facebook
  • Instagram
BETALSÄTT 
Betalkort
Företagsswish
Delbetalning via Svea Ekonomi
Ingen kontanthantering